Mentorcentralen tilbyder helhedsorienteret støtte til børn, unge og familier

Hos Mentorcentralen forstår vi, hvor vigtigt det er med en stabil og nærværende støtte i hverdagen.

Hos Mentorcentralen tror vi på, at den bedste støtte tager udgangspunkt i hele familiens situation og de individuelle behov hos barnet eller den unge. Vores mål er at skabe varige forandringer gennem engageret og professionel indsats. Derfor tilbyder en helhedsorienteret indsats, der skaber sammenhæng og sikrer, at alle parter får den nødvendige hjælp til at trives og udvikle sig. Læs mere om vores indsatser indenfor Barnets lov herunder.

Indsatser jf. Barnets lov

Tilbud: BL§32

Målgruppe: Unge hvor det anses for at være af væsentlig betydning af hensyn til den unges særlige behov for støtte

Indhold

Mentorcentralen tilbyder støtte og forløb efter BL§32

  • Fast kontaktperson: En dedikeret person, der er til rådighed for barnet, den unge eller hele familien, og som skaber kontinuitet og tryghed i forløbet.
  • Formidling af praktiktilbud: Vi hjælper unge med at finde relevante praktikmuligheder hos både offentlige og private arbejdsgivere og sikrer, at godtgørelse udbetales korrekt.
  • Familie- og individuel behandling: Skræddersyede behandlingsforløb, der understøtter barnets, den unges eller familiens trivsel og udvikling.

Barnets lov § 114 og § 115

Tilbud: Kontaktperson og andre former for støtte i forbindelse med ungestøtte jf. Barnets lov § 114 og § 115

Målgruppe: Tidligere anbragte unge, som bevilges en fast kontaktperson, og som bevilges ungestøtte efter det fyldte 18. år., eller unge som har en indsats efter § 14 i lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet umiddelbart inden det fyldte 18. år.
en fast kontaktperson for den unge, jf. § 32, stk. 1, nr. 3.

Formål

Hos Mentorcentralen arbejder vi målrettet på at hjælpe unge med at få en god start på en selvstændig tilværelse.

Vi tilbyder blandt andet at etablere en udslusningsordning på det hidtidige anbringelsessted, så overgangen sker i trygge og kendte rammer.

Derudover kan vi tildele andre former for støtte, der er skræddersyet til den unges behov og har til formål at skabe en smidig og vellykket overgang til en ny, selvstændig livssituation.

Vores indsats handler om at give den unge de bedste forudsætninger for at trives og udvikle sig.

Indhold

I Mentorcentralen har vi lang erfaring med at arbejde som kontaktpersoner for unge jf. Serviceloven.

Vi har erfaring med støtte både til unge under 18 år og støtte til unge der bevilliges efterværn/ungestøtte efter det fyldte 18. år.

Vi har særligt gode erfaringer med at støtte unge i overgang til voksentilværelsen. Mange sårbare unge oplever overgangen til et selvstændigt voksenliv som en stor udfordring. De har ofte ikke et stabilt netværk eller andre voksenrelationer, som kan støtte dem og hjælpe dem på vej. Det betyder, at mange af de unge lever på kanten af samfundet uden netværk, job og uddannelse. For nogle unge resulterer dette i misbrug, kriminalitet og hjemløshed.
Målgruppen for ungestøtte er unge, der har været anbragt eller har haft en kontaktperson, frem til de fylder 18 år.

Formålet med ungestøtte er at tilbyde unge i alderen fra 18 til og med 22 år hjælp, når den unge har væsentligt behov for støtte og selv er indforstået med det. Hjælpen skal bidrage til en god overgang til en selvstændig tilværelse, herunder have fokus på at understøtte den unges uddannelse og beskæftigelse samt øvrige relevante forhold.

Ungestøtten afsluttes, når den unge fylder 23 år, eller når det ikke længere opfylder sit formål i forhold til at støtte den unge ind i voksenlivet. Juridisk set kan ungestøtten genetableres, hvis den unge får behov for støtte eller fortryder at have takket nej til den ungestøtteindsats, de oprindeligt blev tilbudt.
Vi vil fortsat tilbyde løsninger på dette område.
Vi har særligt stærke kompetencer i forhold til Ungestøtte til unge i alderen 18-23 år, hvor formålet stadig er at støtte den unge frem mod en selvstændigt voksentilværelse.

Mentorcentralen tilbyder Ungestøtte efter Barnets lov § 114

Vi har særligt fokus på den unges evner i forhold til bo træning og håndtering af dagligdagens udfordringer

I sager hvor vi leverer Ungestøtte i henhold til Barnets lov § 114, hvor unge der har været anbragt uden for hjemmet eller har haft en fast tilknyttet kontaktperson op til deres 18. år, vil vi oftest have et særligt fokus på den unges evner i forhold til bo træning og håndtering af dagligdagens udfordringer af praktisk karakter samt ikke mindst uddannelse og beskæftigelse. Vi har løbende rådgivende og motiverende samtaler med den unge, kombineret med social træning samt lavpraktiske støtte foranstaltninger.
Vi har igennem de seneste 10 år gjort os gode erfaringer med at arbejde med unge der er kriminalitetstruede og / eller har relationer til rocker-og bandemiljøerne. Vi gør en dyd ud af at være tilgængelige når de unge har brug for os.
Vi arbejder med afsæt i en systemisk og narrativ tænkning hvor de unges udfordringer skal forstås i forhold til de kontekster de unge befinder sig i.
I vores konkrete arbejde med de unge benytter vi os meget af principperne i LØFT hvor vi er særligt nysgerrige på at styrke den unges kompetencer.
For os handler det om empowerment af den unge, og på den måde mener vi at vores tilgang harmonerer godt med intentionerne i Barnets Lov hvor der netop er et særligt fokus på inddragelsen af den unge.
Som myndighedssagsbehandler vil du opleve os som konstruktive medspillere i arbejdet med opnåelsen af målene i den unges plan.
Vi indgår således i forældresamarbejdet, hvis det ønskes, ligesom vi fungerer som tovholdere på den unges sag, imellem kommunale centre, samt skole, evt. kriminalforsorgen og øvrige instanser som kan være i berøring med sagen.

Har du har spørgsmål angående
Ungestøtte, er du velkommen til at kontakte os.