Tilbud efter sygedagpengeloven

Hos Mentorcentralen tilbyder vi målrettet støtte til borgere, der er omfattet af Sygedagpengeloven.

Mentorcentralen tilbyder støtte til borgere, der er omfattet af Sygedagpengeloven, med fokus på at hjælpe dem med at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter en sygemelding.

Vores tilbud inkluderer individuelle forløb, der kombinerer vejledning, opkvalificering og praktisk støtte, herunder stresshåndtering og træning med personlig træner.

Mestringsforløb

Tilbud: Mestringsforløb

Målgruppe: Borgere som er omfattet af personkredsen i SDP § 13 og § 15

Formål

Formålet med forløbet er at styrke borgerens evne til at mestre sin egen situation.

Borgeren vil få redskaber til at håndtere stress og fremme fysisk og psykisk trivsel.

Dette kan være særligt relevant for borgere, der er sygemeldte på grund af stress, angst eller andre helbredsmæssige problemer, som hæmmer deres arbejdsevne.

Indhold

Stresshåndtering med stresscoach

I et mestringsforløb vil en erfaren konsulent arbejde tæt sammen med borgeren for at udvikle individuelle strategier til at håndtere stress. Konsulenten kan anvende forskellige metoder, herunder:

Psykoedukation: Undervisning i, hvordan stress påvirker både krop og sind, og hvilke metoder der kan anvendes for at reducere stressniveauet.
Mindfulness og afslapningsteknikker: Introduktion til øvelser som meditation og vejrtrækning, som kan hjælpe borgeren med at finde ro i pressede situationer.Vores medarbejder vil sikre, at borgeren får personligt tilpassede værktøjer, som de kan bruge både i hverdagen og i deres arbejdsliv, når de er klar til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Der vil også være fokus på at skabe balance mellem arbejdet og privatlivet, så borgeren kan få den nødvendige restitution og undgå nye stressbelastninger.

Personlig Træning i Mentorcentralens lokaler

I mentorcentralens lokaler vil træningen blive ledet af en erfaren personlig træner, der sikrer, at øvelserne udføres korrekt og i et tempo, som er tilpasset den enkeltes behov og helbred.

Der kan være tale om let styrketræning, mobilitetsøvelser, balanceøvelser eller konditionstræning, afhængigt af den enkeltes situation.

Lokaler: Som en del af mestringsforløbet kan borgeren tilbydes personlig træning i mentorcentralens egne lokaler. Den fysiske træning kan være en vigtig komponent i mestringen af stress og helbredelse, da fysisk aktivitet kan:
Reducerer stress: Træning er en velkendt metode til at nedsætte stresshormoner som kortisol og stimulere produktionen af endorfiner, som kan forbedre både humør og helbred.
Forbedre fysisk sundhed: Personlig træning kan målrettes borgerens specifikke behov, f.eks. ved at styrke muskler og led, som er blevet belastet på grund af stillesiddende arbejde eller sygdom.
Fremme restitution: Træningen kan også inkludere øvelser, der fremmer genopretning fra skader eller sygdom, og som er tilpasset borgerens fysiske formåen.

Kombineret Indsats for Øget Trivsel

Mestringsforløbet kombinerer både mentale og fysiske indsatser for at skabe en helhedsorienteret løsning.

Borgeren får mulighed for at:

  • Arbejde med de psykologiske aspekter af stresshåndtering.
  • Øge den fysiske sundhed og velvære gennem personlig træning.
  • Lære strategier til at tackle hverdagsstress og arbejde mod en gradvis tilbagevenden til arbejdsmarkedet.
  • Opfølgning og Evaluering: Under forløbet vil der være regelmæssig opfølgning med sagsbehandler og for at beskrive og evaluere på borgerens fremgang og have mulighed for at justere indsatsen, hvis nødvendigt. Denne opfølgning sikrer, at mestringsforløbet er tilpasset den enkeltes udvikling, og at borgeren får den støtte, de behøver, både mentalt og fysisk.

Jobafklaringsforløb

Tilbud: SDP§27a JAF-forløb (Jobafklaringsforløb)
Målgruppe:

  • Borgere på sygedagpenge: personer, der er sygemeldte og modtager sygedagpenge, men som ikke er i stand til at vende tilbage til arbejde med det samme.
  • Borgere, der har opbrugt deres sygedagpengeperiode, men stadig er syge: Retten til sygedagpenge er udløbet, og der er behov for at afklare arbejdsevnen.
  • Borgere med langvarig sygdom eller nedsat arbejdsevne: Borgere med behov for en struktureret indsats, der kan hjælpe med at afklare deres muligheder for tilbagevenden til arbejdsmarkedet eller eventuelt behov for afklaring til rehabiliteringsteam, ift. At kunne vurdere om borgeren er i målgruppen for fleksjob eller førtidspension.

Indhold

Jobafklaringsforløb efter Sygedagpengeloven

En indsats, som tilbydes personer, der har opbrugt retten til sygedagpenge, men fortsat er uarbejdsdygtige på grund af sygdom, eller fysisk tab af erhvervsevne.

Forløbet er reguleret af sygedagpengelovgivningen og har til formål at støtte borgeren tilbage til arbejdsmarkedet gennem en helhedsorienteret og tværfaglig indsats.
I et JAF-forløb vurderes borgerens situation grundigt med fokus på både helbredsmæssige, sociale og arbejdsmæssige aspekter. Der lægges en individuel plan, som kan omfatte forskellige typer af støtte, såsom mentorforløb, fysioterapi, arbejdsprøvning eller andre beskæftigelsesrettede tiltag, afhængigt af den enkeltes behov og ressourcer. Målet er at sikre en meningsfuld og skånsom tilbagevenden til job eller anden form for aktivitet, med respekt for borgerens helbredstilstand.
Forløbet kræver løbende opfølgning og justering, og det involverer ofte et tæt samarbejde mellem borgeren, kommunen, sundhedsfaglige eksperter og eventuelle arbejdspladser. Varigheden og indholdet af forløbet er tilpasset den enkelte, men fokus er hele tiden på at styrke arbejdsmarkedstilknytningen og fremme helbredsmæssig bedring.